dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Hackere lækker kildekode og passwords fra Netcompany: Truer den danske stat

Store mængder data fra it-leverandøren Netcompany er lækket. Samtidig truer grupppen bag med at have adgang til en lang række filer fra blandt andet Skattestyrelsen, som snart bliver frigivet  
26. FEB 2024 9.47

Den danske it-gigant Netcompany er blevet udsat for et hacker-angreb. Gruppen bag kalder sig Zyndicate, og de har lækket store mængder data om blandt andet kildekode, scripts samt passwords til udviklingsprogrammer. Netcompany bekræfter hændelsen over for it-mediet Version2.

- I forhold til den hændelse I henviser til, kan vi bekræfte, at det er en af de sager vi er involveret i at håndtere, skriver pressechef David Tarp, Netcompany.

Version2 har fået adgang til materialet og har fået en ekspert til at vurdere indholdet, der er lagt på nettet af gruppen.

- Gerningsmændene har fået adgang til passwords til Netcompany-udviklingssystemer samt passwords til databaser, og det er de nødt til at tage meget alvorligt, siger partner i sikkerhedsfirmaet ITM8’s cyber division Martin Kofoed til Version2.

Martin Kofoed har ikke testet de mange passwords til systemerne, men han vurderer, at man i værste fald kan få adgang til at lave supply-chain angreb.

- Det er gisninger, men hvis systemerne bruges i fx Skat eller på en virksomhed, så kan en hacker udnytte de oplysninger til at få adgang til deres systemer, siger Martin Kofoed.

På en såkaldt leak-site skriver Zyndicate, at man har meget mere data, som tilhører den danske stat, og teaser for mapper, der indeholder oplysninger fra blandt andet skatteforvaltningens systemer.

Zyndicate skriver selv, at man har udnyttet Netcompany til at lave et hackerangreb på staten. I mappen fremgår der da også navne på programmer fra skatteforvaltningen og A-kasser.

Oressechef i Netcompany, David Tarp, fastslår, at man ser med "allerstørste alvor", på sagen, men afviser, at hackerne kan få adgang til systemer eller database.

amp

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.