dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Haderslev forventer flere arbejdspladser
Haderslevs borgmester forudser med den nye forsvarsaftale flere arbejdspladser - bl.a. med tilknytning til Haderslev Kaserne. (Arkivfoto)
Foto: Forsvaret

Forsvarsforlig:
Haderslev forventer flere arbejdspladser

Bataljonen i Haderslev skal med forsvarsaftalen have pansrede køretøjer - og dermed flere arbejdspladser, forudser Haderslevs borgmester.

HADERSLEV: Den nyligt indgåede forvarsaftale vil skaffe flere arbejdspladser til Haderslev, forudser borgmester Mads Skau (V) over for TV Syd. Lige nu huser Haderslev Kommune i omegnen af 2.500 mennesker, der arbejder hos Forsvaret. Det gælder værnepligtige på kasernen i Haderslev by, beredskabet, samt på Flyvestation Skrydstrup.

Borgmesteren understreger, at der endnu ikke er nogen kendte planer for, hvor mange værnepligtige eller uddannelser, der i forbindelse med forsvarsforliget kommer til kommunen. Men uanset hvad mener han, at det med 7.500 værnepligtige, fordelt på både Forsvaret og Beredskabsstyrelsen i hele Danmark, også vil være et løft for Haderslev Kommune.

- Vi har en vækststrategi med nye uddannelser og øget bosætning, og det taler det her ind i. Måske kommer der også en officersuddannelse til området. Det vil alt sammen give noget mere aktivitet og en god velfærd, siger Mads Skau.

Pansrede køretøjer

På dens facebookside skriver Haderslev Kommune, at det kan læses direkte i den indgåede delaftale om Forsvarets fremtid, at hærens lette infanteribataljon i Haderslev skal udrustes med pansrede køretøjer.

Og at aftalen også betyder "flere værnepligtige mænd og kvinder i længere tid, mere uddannelse til konstabler i Hæren og en styrkelse af det jordbaserede luftforsvar. Alt sammen noget, der vil styrke vores lokale arbejdspladser hos Slesvigske Fodregiment, Fighter Wing Skrydstrup og Beredskabsstyrelsen Sydjylland."

Forsvaret kan endnu ikke oplyse, hvor mange soldater der skal fordeles rundt på de syd- og sønderjyske kaserner, men TV Syd skriver, at tre af 1. brigades regimenter er Danske Artilleriregiment i Oksbøl, Føringsstøtteregimentet i Fredericia og Efterretningsregimentet i Varde. 

I marts blev der forud for forsvarsaftalen iøvrigt afsat 1, 9 mia. kr. til forbedringer af kaserner rundt i landet. Det gjaldt Varde Kaserne, Livgardens Kaserne i Gothersgade i København, Høvelte Kaserne tæt ved Allerød og Vordingborg Kaserne.

Se Forsvarsministeriets Faktaark "Fremrykning af miliotære kapaciteter" her.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.