dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Holbæk vil have solceller på alle nye og nyrenoverede bygninger
De største kommunale anlæg på tagene i Holbæk Kommune er Jyderup Skole (208,5 kW), Svinninge Skole (120 kW) og Bjergmarkskolen (118,8 kW), men snart kan flere komme til efter en principbeslutning fra kommunalbestyrelsen.
Foto: Holbæk Kommune

Holbæk vil have solceller på alle nye og nyrenoverede bygninger

Kommunalbestyrelsen har besluttet, at der ved nybyggerier og større renoveringer på kommunale ejendomme i videst muligt omfang skal opsættes solceller.

HOLBÆK: Holbæk Kommune vil være grønnere og har et mål om CO2-neutralitet i 2050. Det mål skal bl.a. nås ved at producere mere grøn energi via solceller på kommunale bygninger.

Således har kommunalbestyrelsen besluttet, at det fremover ved nybyg og større renoveringer så vidt muligt skal tænkes i at opsætte solceller på de kommunale tage. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for, at vi nu i kommunalbestyrelsen har truffet en principbeslutning om, at der i videst muligt omfang skal opsættes solceller i forbindelse med nybyggeri og større renoveringer. Solcelleanlæg på toppen af kommunale bygninger er en oplagt mulighed for os som kommune, da vi forholdsvis nemt og hurtigt kan få mere grøn strøm, siger Karen Thestrup Clausen (EL), der er formand for kommunens udvalg for klima, miljø og natur.

Alternative opsætningssteder

Hun påpeger flere fordele ved at opsætte solcelleanlæg på kommunale tage. Bl.a. er det hurtigt at opsætte, ligesom det giver færre gener for naboer. 

Kommunen har desuden ikke kun planer om at opsætte solceller på kommunale bygninger, man vil også se på potentialet for opsætning af solceller på infrastruktur, eksempelvis overdækninger på parkeringspladser og stisystemer. 

- Det er ikke noget, som vi i Danmark har så meget erfaring med, men det har de i Tyskland, Holland og Frankrig. Derfor skal vi have afklaret, om infrastrukturprojekter er relevante for Holbæk Kommune og udgør en god businesscase, siger Lars Qvist (S), formand for Udvalget for Plan, Bolig og Lokal Udvikling. 

I dag har Holbæk Kommune solcelleanlæg på toppen af 24 kommunale ejendomme.

Opdateret 13:48: Holbæk satser på at være CO2-neutral i 2050 ikke i 2025, som det tidligere fremgik af artiklen.

amp

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.