Holstebro indgår ny kontrakt om park- og vejdrift

Virksomheden Kaj Bech A/S har efter et udbud genvundet kontrakten om park- og vejdrift med Holstebro Kommune.
24. NOV 2022 15.45

HOLSTEBRO: Det bliver ikke nye folk , der skal stå for park- og vejdrift i Holstebro Kommune. Således har Kaj Bech A/S, der på nuværende tidspunkt er indehaver af opgaven, fået forlænget sin kontrakt, der stod til at udløbe 31. marts næste år. 

Gennem efteråret har kommunen gennemført et ud for at finde vinderen af kontrakten. Her bød tre virksomheder sig til. Men valget faldt altså på Kaj Bech, som både afgav det økonomisk laveste bud og samtidig det samlede bedste tilbud på opgaveløsning, organisering og miljøhensyn, oplyser kommunen i en meddelelse.

Det bliver dog ikke helt samme type opgave, som Kaj Bech skal løse. Således er der i udbuddet denne gang i højere grad end tidligere stillet krav til bæredygtighed og miljøkrav. Der er bl.a. stillet krav om, at entreprenørens maskinpark som minimum skal være med Euro VI-motor eller tilsvarende, ligesom der er lagt vægt på brug af batteridrevet håndværktøj. Der er også krav til opsamling af regnvand til brug for vanding og fejemaskiner, og der er lagt vægt på, hvordan entreprenøren håndterer affald som f.eks. kompostering af grønt affald.

- Det har været vigtigt for Holstebro Kommune at være opmærksom på kommunens klimaagenda og dermed stille større krav til bæredygtighed og miljø, end vi tidligere har gjort, siger Kenneth Tønning (V), formand for Teknisk Udvalg. Han fortsætter:

- Vi glæder os til endnu en kontraktperiode med Kaj Bech A/S, der jo allerede har et godt kendskab til kommunen og de opgaver, de skal løse, siger Kenneth Tønning.

Kontrakten løber fra 1. april 2023 og fem år frem med mulighed for forlængelse i yderligere tre år, hvis parterne kan blive enige om det til den tid.

 

amp