DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Klar bane for Horsens til at sælge rådhus uden udbud

KORT NYT23. AUG 2017 6.49

HORSENS: Horsens Kommune har fået grønt lys fra Ankestyrelsen til at sælge Horsens Rådhus uden offentligt udbud, skriver Horsens Folkeblad. Styrelsen har overtaget sagen fra Statsforvaltningen, som tidligere på året blev bedt om en vurdering af lovligheden i at handle rådhuset direkte med AP Pension i forbindelse med en større rokade mellem forskellige ejendomme.

Det er netop den samlede løsning, der gør, at Ankestyrelsen siger god for konstruktionen. Styrelsen finder, 'at der i det konkrete tilfælde foreligger særlige forhold, der kan begrunde, at de omhandlede ejendomme kan overdrages ved henholdsvis salg og mageskifte uden offentligt udbud".

Projektet går i korte træk ud på, at kommunen flytter ud af rådhuset og ind på VIA University Colleges grund, mens VIA flytter til en campusgrund ved banegården, og det nuværende rådshus erstattes af et indkøbscenter. Alt det ville ikke kunne lade sig gøre, hvis årdhuset skulle i almindeligt udbud, vurderer Ankestyrelsen, der til gengæld tager for givet, at rådhuset bliver solgt til markedspris, skriver Horsens Folkeblad.

mk