DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Hospitaler dropper billig nål efter patient-problemer

KORT NYT9. JAN 2018 9.45

MIDTJYLLAND: For et par måneder siden valgte Region Midtjylland at forsøge sig med en ny nål rundt om på flere af regionens hospitaler – heriblandt  Randers og Aarhus. Men nu viser det sig, at nålen gav alt for store udfordringer i forhold til at ramme de rette blodårer, hvilket både gav problemer for de ansatte og patienterne. Det skriver TV2 Østjylland. 

Nålen, som blev forsøgt implementeret, var en del af et nødvendigt udbud, og selvom den var billigere end forgængeren, så slår indkøbschefen fast, at man ikke er gået på kompromis med kvaliteten. Chef for Indkøb & Medicinteknik hos Region Midtjylland, Dorte Christensen, oplyser, at nålen stammer fra et anerkendt mærke, som man bruger i Region Hovedstanden, og den blev valgt gennem en samlet vurdering fra en gruppe læger og sygeplejersker. 

Men under alle omstændigheder har regionen altså nu droppet nålen igen – også selvom perioden med den har kostet omkring 4-500.000 kr. I det næste halve år vil den tidligere nål blive brugt igen, inden produktet igen sættes i udbud.
 

sl