DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Knud Kristensen (K), Vesthimmerland.

Knud Kristensen undgår nu udvalg hvor han kan blive inhabil

Vesthimmerlands afgående konservative borgmester skal fremover arbejde i sundhedsudvalget - langt fra udbud af entrepenøropgaver, problematisk dobbeltrolle og anfægtet troværdighed

VESTHIMMERLAND: Kommunale byggeopgaver, der burde have været sendt i udbud, men som ikke blev det. Højlydt uenighed mellem borgmesteren og resten af økonomiudvalget om, hvorvidt borgmesteren talte sandt om sit ejerskab til en grund i Aars, hvor der skulle bygges ungdomsboliger. Skærpede regler i kommunen for, hvornår en byggeopgave skal sendes i udbud.

Dette er bare glimt fra den sidste del af denne byrådsperiode, hvor borgmester Knud Kristensen (K) og entrepenør Knud Kristensen tilsammen har udgjort en højst problematisk dobbeltrolle for den ellers meget populære borgmester.

Nu efter valget har han valgt at nøjes med en politisk rolle i sundhedsudvalget - langt væk fra inhabilitetsproblemer og byggesager, og udtaler til Nordjyske, at han 'vil være i et udvalg, hvor der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved min habilitet, og hvor der ikke kan komme mere hurlumhej om min virksomhed, der har lidt nok under den smædekampagne, jeg har været udsat for de sidste to år.'

Markant opbakning
KV17 betød et politisk skifte, hvor en af Knud Kristensens kritikere nu sætter sig i borgmesterstolen: Per Bach Laursen fra Venstre, der slog De Konservative med et enkelt mandat og blev største parti. Bag ham står S, SF, VestHimmerlandsListen og DF. K er eneste uden for konstitueringen.

Det er dog værd at bemærke, at Knud Kristensen fortsat har en markant opbakning blandt mange vælgere - som åbenbart ikke går så højt op i, om han som borgmester ville fremlægge dokumentation for sine ejerskaber eller ej. Ved KV17 blev han stadig ubestridt topscorer, når det gælder personlige stemmer: Hele 3.345 blev det til, selv om der er et stykke op til det endnu bedre resultat ved KV13: 5.410.

Hans efterfølger Per Bach Laursen (V) blev nummer to hvad angår personlige stemmer: Med 1.563 - en mindre tilbagegang fra 1.588 ved KV13.

 

 

Knud Kristensen, der har arbejdet i byrådet siden 1986, fortæller Nordjyske, at han vil være sparringspartner for De Konservatives to kommende medlemmer i økonomiudvalget. Både Svend Jørgensen og Allan Ritter er nyvalgte.