dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Københavns Busterminal yderligere forsinket

KORT NYT17. MAR 2023 13.22

De første passagerer kan stige i busserne ved Københavns Busterminal i forsommeren 2024 og ikke som hidtil antaget i sommeren 2023. Det oplyser Vejdirektoratet, der er bygherre på projektet, i en pressemeddelelse.

Ved busterminalen skal der også etableres et ITS-system til blandt andet trafikstyring og passagerinformation, og etableringen af dette system er forsinket.

Vejdirektoratet gennemførte to udbud af ITS-løsningen i anden halvdel af 2022, men ingen leverandører bød på opgaven. Nu skal løsningen ud i et tredje udbud, og dermed kan systemet først stå færdigt i forsommeren 2024, hvor busterminalen kan blive taget i brug af buspassagererne.

Hele byggeriet af busterminalen har generelt været ramt af problemet. Busterminalens oprindelige lød på budget på 117 mio. kr. består af tilskud fra henholdsvis staten (20 mio. kr.) og Københavns Kommune (40 mio. kr.), samt takstindtægter fra busoperatørerne (57 mio. kr.). Men ingen tilbud kunne matche denne pris. Derfor endte Københavns Kommune med at afsætte yderligere 29 mio. kr. for at realisere projektet. 

amp