dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Køge vil med nyt it-system sikre mere tid til omsorg og pleje

KORT NYT28. NOV 2022 13.55

KØGE: Godt 2.000 medarbejdere på sundheds, social- og omsorgsområdet i Køge Kommune vil i den kommende tid tage et nyt it-journalstem Nexus, som er udviklet af KMD, i brug. Skiftet til det nye it-system skal sikre en mere intuitiv og stabil it-understøttelse af kerneopgaverne på området. Håbet er at frigive tid, der kan bruges til hjælp til borgerne, oplyser kommunen i en meddelelse.

- For medarbejderne i Ældre og Sundhed er det en af årets helt store opgaver. Vi har planlagt opgaven længe, og sammen gør vi alt, hvad vi kan for at sikre en sikker og smidig overgang. Vi gør os umage for, at overgangen går godt og ikke vil påvirke indsatsen negativt ved borgerne, siger ældre- og sundhedschef i Køge Kommune, Camilla Meyer. 

Nexus-systemet skal blandt andet bruges, når borgere skal visiteres til hjælp, og når medarbejderne skal dele viden om borgerne med hinanden. Intentionen er, at det nye system vil få en positiv effekt for borgerne, som gerne skulle opleve en mere sammenhængende service, når de kommer i kontakt med en ny medarbejder. Første fase med udrulningen af Nexus er allerede i gang for medarbejderne i Sundhed, Træning og Rehabilitering. I næste fase er det Socialafdelingen, Hjemmeplejen, Plejeboliger og De private hjemmeplejeleverandører som har opstart denne uge.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.