dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Kul for 600 millioner: Aalborg Forsyning var advaret om skattely

KORT NYT26. MAJ 2023 12.57

AALBORG: Dokumenter afslører at Aalborg Forsyning var advaret, da det kommunalt ejede selskab sidste år købte kul for over 600 mio. kr. af firma i notorisk skattely. Det skriver Danwatch.

Det kom angiveligt som et chok for den øverste ledelse i Aalborg Forsyning, da det sidste vinter kom frem, at de havde købt kul af en virksomhed, der var placeret i skattely. Virksomheden ved navn Mercuria Energy Trading, der otte måneder forinden havde solgt kul for over 600 millioner kroner til Aalborg Forsyning, havde ikke bare lagt sit ejerskab i et skattely, men i en hel række af berygtede skattelylande.

Nu kan det undersøgende medie Danwatch afsløre, at Aalborg Forsyning i marts 2022 – to uger inden kontrakten med Mercuria blev indgået – blev gjort opmærksom på, at selskabet ultimativt er registreret i skattelyet De Britiske Jomfruøer. Det fremgår af en aktindsigt, som Danwatch har søgt i korrespondancen mellem Mercuria og Aalborg Forsyning.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.