DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Løn-oprydning efter Bios er nået mindre end halvvejs

KORT NYT19. JUL 2018 8.37

SYDDANMARK: To år efter ambulanceselskabet Bios' kollaps i sommeren 2016 har over halvdelen af de daværende reddere stadig ingen endelig afklaring af deres løntilgodehavende, skriver JydskeVestkysten. Region Syddanmark lovede at dække de krav, som Lønmodtagernes Garantifond afviste for de reddere, der fulgte med over i regionens selskab Ambulance Syd, men af i alt 554 sager er 341 endnu ikke afsluttet.

Ifølge koncerndirektør Kurt Espersen fra Region Syddanmark har opgaven været mere kompleks, end man havde ventet, og efter at have arbejdet med sagerne siden efteråret 2016 har de sidste siden februar ligget til behandling i reddernes fagforeninger, eller hos redderne selv for dem der ikke er medlemmer af en fagforening. Også på lønmodtagersiden har opgaven dog vist sig kompleks, og forhandlingssekretær Palle Thirstrup fra 3F Transport vil overfor JydskeVestkysten ikke afgive noget fast bud på en tidshorisont blot en forhåbning om, at 'de fleste sager' når at blive løst i år.

- Der er en lang række af de sager, vi ikke er enige i. Så det tager blandt andet noget tid, fordi vi ikke bare har sagt, at det nok er rigtigt, hvad regionen siger, siger Palle Thirstrup til avisen.

mk