dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Medie: Milliard-entreprenør går konkurs
Anton Nørgård, adm. direktør i Dansk Boligbyg, har endnu ikke udtalt sig om konkursen. (Arkivfoto.)
Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix

Medie: Milliard-entreprenør går konkurs

Dansk Boligbyg A/S er under konkursbehandling. Virksomheden har kæmpet med indtjeningen trods stor vækst og en omsætning på 1,5 mia. kr.
26. FEB 2024 11.52

En af de største spillere i dansk byggeri, Dansk Boligbyg A/S, er taget under konkursbehandling. Det erfarer Licitationen fra flere af hinanden uafhængige kilder og bekræftes af kurator Henrik Steen Jensen, advokat og partner hos advokatfirmaet Holst.

Dansk Boligbyg A/S udfører bolig- og institutionsbyggerier i hoved- og totalentrepriser samt renoveringsopgaver i hovedentreprise. Virksomheden omsatte i 2022/23 for 1,5 mia. kr., men tjente kun knap otte mio. kr. på bundlinjen.

Virksomhedens nettomargin - som er årets resultat sat i forhold til omsætningen - har i de seneste fem regnskabsår ligget mellem 0,5 og 2,5 pct.

Ifølge den seneste analyse af entreprenørerbranchen, som Licitationen har udarbejdet, var Dansk Boligbyg A/S den 15. største entreprenør herhjemme målt på omsætningen.

Det har endnu ikke være muligt at få en kommentar fra direktør Anton Nørgaard. I sidste års regnskab skrev ledelsen, at resultat for 2022-23 var lavere end forventet og ikke tilfredsstillende.

- Det har været et vanskeligt år for entreprenørbranchen, og årets resultat for Dansk Boligbyg er også påvirket af de voldsomme udsving i markedet som følge af krigen i Ukraine og eftervirkninger af Corona-pandemien i form af rentestigninger, leveranceudfordringer samt ikke mindst voldsomme prisstigninger, lød det.

Dansk Boligby har kontorer i flere byen, men hovedsædet ligger på Erhvervsbyvej i det sydlige Horsens 

amp

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.