dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Medie: Minister skiftede regnemetode, to dage før ny motorvej skulle godkendes

KORT NYT17. MAJ 2024 10.51

AALBORG: To dage inden Folketinget skulle stemme byggeriet af den nye limfjordsforbindelse igennem, besluttede Transportministeriet at få projektet regnet igennem igen med en spritny regnemetode, der aldrig før er anvendt på nogen andre danske motorvejsprojekter. Det skriver Altinget.

På den måde fik Transportministeriet udleveret et dugfriskt notat om forbindelsen, samme dag som forligskredsen skulle godkende anlægsloven for projektet, skriver mediet. Med den ændrede beregningsmetode viste projektet et samfundsøkonomisk overskud på over 700 mio. kr., fremfor det underskud på 200 mio. kr. som de traditionelle beregninger viser.

- Projektet er blevet dyrere og dermed dårligere. Men det bliver camoufleret af metodeændringen, siger professor ved Københavns Universitet Mogens Fosgerau til Altinget. Den nye limfjordsforbindelse rundt om Aalborg by har fået kritik fra flere sider, men blev godkendt denne uge og forventes at stå færdig om cirka 10 år.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.