dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Movia skifter til elbusser på store buslinjer

KORT NYT26. MAR 2024 15.20

Trafikselskabet Movia, som er ejet af de 45 kommuner og to regioner på Sjælland, fortsætter sin grønne omstilling af busdriften, når 29 regionale elbusser på linjerne 150S og 15E nu ruller på vejene i Region Hovedstaden. Det med bliver 5,3 mio. rejser i den kollektive transport nu endnu grønnere, oplyser Movia i en meddelelse.

- Omstillingen til elbusser er afgørende for, at vi kan reducere CO2-udledningen og skabe renere bymiljøer med mindre støj. Med omstillingen af buslinjerne 15E og 150S kommer vores mest passagertunge buslinjer på el. Derfor vil rigtig mange passagerer få glæde af disse nye elbusser, udtaler Marianne Frederik (EL), formand for udvalget for trafik og regional udvikling i Region Hovedstaden. 

Movia har sammen med kommuner og regioner et fælles mål om, at alle Movias busser skal køre fossilfrit i 2030, og at mindst halvdelen kører på el. Skiftet til elbusser skete 24. marts. De regionale elbusser giver Region Hovedstaden en årlig CO2-besparelse på 2.200 tons.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.