dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
MT Højgaard indgår milliardkontrakt med DSB om togværksted
Entreprenørvirksomheden MT Højgaard har vundet en række kontrakter med DSB om opførelsen af nye værksteder rundt om i landet. (Arkivfoto.)
Foto: Martin Dam Kristens, MT Højgaard/Ritzau Scanpix

MT Højgaard indgår milliardkontrakt med DSB om togværksted

MT Højgaard har indgået en betinget kontrakt med DSB om opførelsen af et togværksted i Næstved.
12. AUG 2022 13.02

MT Højgaard har indgået en betinget aftale med DSB om at opføre et togværksted ved Næstved. Aftalen har en værdi af 1,3 mia. kr. og afhænger af, at DSB's bestyrelsen siger god for den, og at der opnås en byggetilladelse.

Værkstedet skal, når det er færdigt, bruges til reparation og vedligehold af de nye ellokomotiver og togstammer og de nuværende dobbeltdækkervogne. Det kommer til at omfatte 18.000 kvadratmeter og skal indeholde plads til otte spor. Byggeriet er planlagt til at skulle begynde i januar 2023 og skulle gerne være færdigt i sommeren 2025.

- Vi glæder os over det tætte samarbejde med DSB og de øvrige parter i den første fase af projektet, som vi nu ser meget frem til at færdigprojektere og udføre i de kommende år, siger porteføljechef i MT Højgaard Danmark, Søren Sørensen.

Det er langt fra det eneste jernbaneværksted, som MT Højgaard har vundet retten til at opføre. Et lignende værksted er under opførelse ved Godsbanen i København, ligesom man har vundet udbud på et nyt værksted i Aarhus.

MT Højgaard-aktien er fredag steget med 3,6 procent til kurs 128,5.


Ritzau 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.