dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

MT Højgaard vinder ordre til lille halv milliard med to forsyningsselskaber

Sammen med sin joint venture partner Eiffage Group har MT Højgaard Danmark vundet en ordre til en værdi på ca. 490 mio. kr. med Hofor og Frederiksberg Forsyning om etablering af Valby Skybrudstunnel.
27. MAJ 2024 14.25

MT Højgaard Danmark og franske Eiffage Groups joint venture er blevet valgt til at anlægge Valby Skybrudstunnel. Der en tale om en ordre på ca. 490 mio. kr., som kommer fra Hofor A/S og Frederiksberg Forsyning, som er bygherrer. Det oplyser MT Højgaard i en pressemeddelelse.

Valby Skybrudstunnel skal være med til at sikre Valby og Frederiksberg Vest mod oversvømmelser i forbindelse med skybrud og massiv regn. Tunnellen skal understøtte kloaknettet ved at opsamle overløbsvand fra kloaksystemet, indtil vandet kan pumpes videre til rensningsanlægget. I ekstreme nedbørstilfælde kan vandet også ledes direkte ud i Kalveboderne via udløbspunkter i Gåsebækrenden og Enghave Kanal via en tilhørende pumpestation.

Den underjordiske tunnel bliver ca. 2.380 m lang og anlægges som en boret tunnel med en indvendig diameter på 3,4 meter, hvilket vil give tunnelen kapacitet til at klare såkaldt 100-års regn. 

- Så stor en opgave stiller store krav til entreprenøren, og her har MT Højgaard Danmark sammen med vores partner Eiffage Infra-Spezialtiefbau både erfaringerne og kompetencerne fra lignende opgaver gennem tiden. Vi ser meget frem til at løse opgaven, siger Carsten Lund, som er adm. direktør i MT Højgaard Danmark.

Anlægsarbejderne indledes i 2024 med etablering af fire byggepladser og skakter, og projektet skal efter planen afleveres til forsyningsselskaberne i 2028.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.