dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Netcompanys aktie i markant fald efter regnskab

KORT NYT25. JAN 2023 9.50

It-selskabet Netcompany straffes hårdt af investorerne efter offentliggørelse af årsregnskab. Selskabets aktie falder knap 20 procent kort efter børsåbning. Magien hos Netcompany set fra et investorsynspunkt ser ud til at være forsvundet. Det skriver Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, i en kommentar.

- 20 procent er mere end en kurslussing. Det er nærmest en knockout, når man samtidig tager historien med i udviklingen, lyder det.

Ifølge Per Hansen er det blandt andet selskabets forventninger til det nye år, som er medvirkende til at sende aktien ned. Netcompany, der leverer it-løsninger til både private og offentlige institutioner, for eksempel skolenetværket Aula, forventer en omsætningsvækst på mellem 8 og 12 pct, i 2023. I 2022 oplevede man en organisk vækst på 15 pct. Udsigterne er baseret på en forventning om, at Europa vil befinde sig i en recession i det nye år, skriver selskabet onsdag i sit regnskab.

- Det forventes også, at recessionen vil føre til flere "vent og se"-situationer relateret til beslutninger om, hvornår der skal igangsættes nye projekter med vores kunder, som potentielt vil have negativ indflydelse på omsætning.

De dæmpede forventninger kommer efter et år, hvor der fortsat har været fart på den fremadstormende


/ritzau/