dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Ni fagforeninger i oprør over Nyt OUH

Fagforeningerne har klaget til Region Syddanmark. De mener, at samarbejdsaftalen er brudt.
19. APR 2024 14.35

SYDDANMARK: Det knager og brager i samarbejdet mellem Region Syddanmark og Byggefagenes Samvirke Odense (BSO), som består af ni fagforeninger - blandt andet 3F Bygningsarbejderne, Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal. Det skriver DR.

Fagforeningerne har sendt en officiel klage til regionen og regionens egen projektorganisation på milliardbyggeriet af det fynske supersygehus, som bliver Danmarks største nybyggede af slagsen. I klagen, som DR har en kopi af, skriver fagforeningerne blandt andet, at de mener, samarbejdsaftalen mellem BSO, Region Syddanmark og totalentreprenøren er brudt.

Fagforeningerne påpeger blandt andet, at totalentreprenøren er begyndt at nægte at udlevere en anonymiseret liste på medarbejdere til en fagforening, når den har mistanke om, at medarbejdere i en virksomhed bliver snydt. Og at regionen er begyndt at kræve samtykke fra hver af de medarbejdere, fagforeningerne gerne vil have tidsregistringer på, skriver DR.

Lønfusk

Konflikten mellem Region Syddanmark og fagforeningerne skyldes en sag fra februar, hvor det kom frem, at en italiensk håndværker fik løn for 37 timers arbejde af underentreprenøren Euroimpianti Denmark på sygehusbyggeriet, selvom han i virkeligheden arbejdede 60 timer ugentligt.

Den italienske totalentreprenør afviste, at der foregik systematisk snyd på byggeriet. Men sagen fik Blik- og Rørarbejderforbundet til at dykke ned i lønsedler og tidsregistreringer for flere ansatte og senere varsle et millionkrav mod entreprenøren. 

lal

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.