DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nu kan driftsstatus på de store it-services følges live

Digitaliseringsstyrelsen lancerer live driftsstatus på de fællesoffentlige it-services som NemID, Digital Post og borger.dk. Driftsstatus kan følges på live på digitaliser.dk

'Alt er OK'. Sådan står der henover hele skærmen på digitaliser.dk. Her kan alle se live driftsstatus på de fællesoffentlige it-services som NemID, Digital Post og borger.dk.

Digitaliseringsstyrelsen vil med dette initiativ sikre større gennemsigtighed om driften af de store fællesoffentlige it-services, og digitaliser.dk henvender sig til samarbejdspartnere hos myndigheder og it-leverandører, som har interesse i driftsstatus, servicevinduer og ændringer på de fællesoffentlige it-services.

- Kommunikation om drift og ændringer af it-systemerne er en vigtig nøgle til gennemsigtighed og tryghed, og er en central indsats for styrelsens systemforvaltning. Myndigheder og samarbejdspartnere skal føle sig trygge i forhold til en rettidig kommunikation om driften af de fællesoffentlige it-services, siger Lise Ebbensgaard, kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen. 

Udstilling af driftsstatus på digitaliser.dk er en del af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategis initiativ 8.2. Initiativet skal gøre nemt for myndigheder, regioner og kommuner, som er afhængige af den digitale infrastruktur, at fejlsøge og kommunikere ved driftsnedbrud. Desuden skal initiativet  sikre robust drift af den fælles infrastruktur og øge samarbejdet om den digitale fællesoffentlige infrastruktur, som består af en række kritiske it-systemer med afhængigheder på tværs af det offentlige.

Se live driftsstatus her

pv