DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ny SKI-aftale for kontorartikler er grønnere og 140 mio. kr. billigere

Papyrus A/S og Lyreco Danmark A/S har vundet SKI’s udbud for levering af kontorartikler. Aftalen træder i kraft den 1. november 2021
21. MAJ 2021 13.16

Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) har netop offentliggjort, hvem der har vundet udbuddet om levering af kontorartikler. Det blev Papyrus A/S og Lyreco Danmark A/S, der vandt kontrakten, der træder i kraft d. 1. november 2021.

Lyreco leverer også kontorartikler på den nuværende fællesoffentlige SKI-aftale, mens Papyrus er ny SKI-leverandør, der fremover skal levere papir i ark på paller til den offentlige sektor. 

Aftalen giver en væsentlig besparelse for de 110 organisationer, der har besluttet sig for at tilslutte sig aftalen.

De tilbudte priser på aftalen er blevet benchmarket op mod kommunernes forbrug på den nuværende kontorartikelaftale. Analyserne viser, at de tilsluttede organisationer i gennemsnit kan spare 19 pct. på den nye aftale. Det svarer til en samlet besparelse på ca. 35 mio. kr. årligt og 140 mio. kr. i aftalens fireårige løbetid.

Staten er også omfattet af den nye aftale, men Økonomistyrelsen opgør besparelsespotentialet for staten særskilt, oplyser SKI.

En grønnere aftale

Men det er ikke kun økonomien, der er forbedret med den nye aftale. Det har i forbindelse med udbuddet været et stort fokus på grønne krav til leverandørerne. Alt papir i ark er fx miljømærket. 

Det grønne har været i fokus igennem hele processen op til underskrivelse af kontrakterne. Således indledte SKI allerede i 2019 en markedsdialog om miljømærker for kontorartikler. 

- Den tidlige markedsdialog har skabt en øget interesse, og vi kan også se, at vi står med et langt grønnere resultat, end vi gjorde for fire år siden. Men udviklingen af grønne produkter og certificering med miljømærker er processer, der tager tid. Derfor har vi indarbejdet en ny mekanisme på aftalen, som tilskynder leverandørerne til at udskifte produkter i sortimentet med miljømærkede alternativer i hele rammeaftalens løbetid, siger Christian Lunding, der er udbudsdirektør i SKI. 

Aftalen er nu i standstill indtil den 31. maj 2021, hvor andre bydere har mulighed for at gøre indsigelser.   

amp