dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Ny taskforce i Hovedstaden tilbyder gratis rådgivning til bygherrer om cirkulært byggeri
En ny taskforce under Region Hovedstaden skal rådgivere bygherrer om cirkulært byggeri (Arkivfoto.).
Foto: Thomas Vilhelm/Ritzau Scanpix

Ny taskforce i Hovedstaden tilbyder gratis rådgivning til bygherrer om cirkulært byggeri

Det skal mere fokus på cirkulært byggeri. Det mener man i hvert i Region Hovedstaden, som har afsat penge til en taskforce, som skal give gratis rådgivning til bygherrer om emnet.
3. JUL 2024 15.15

50 store offentlige og private bygherrer får nu mulighed for at få 25 timers gratis rådgivning fra en taskforce, der består af faglige, byggetekniske og juridiske eksperter. 

Den mulighed kan de gøre til en realitet, hvis de søger om og bliver optaget i det program, som Region Hovedstaden netop har afsat 1,5 mio. kr. til. Programmet er sat i søen for at tilbyde bygherrer vejledning i cirkulært byggeri, oplyser regionen i en meddelelse.

- Vi oplever, at mange i byggeriet gerne vil genbruge og genanvende mere. Men det er en barriere, at der er for lidt viden om cirkulært byggeri. Ved at stille gratis rådgivning til rådighed håber vi at kunne skubbe på en udvikling, så der kommer mere gang i genanvendelsen, siger enhedschef i Center for Regional Udvikling, Lise Lotte Toft.

Taskforcen udgøres af virksomhederne Transition, arkitekt- og ingeniørrådgiveren Sweco Danmark og Molt Wengel advokater. Eksperterne kan f.eks. tilbyde bygherrerne vejledning i alt fra arbejdet med genanvendelige materialer til salg af brugte materialer fra en nedrivning. 

- Vi oplever især, at det er konkrete erfaringer i byggeprojekter, der udvider bygherrernes handlerum indenfor cirkularitet. Taskforcen er en fantastisk mulighed for at omsætte idé til handling og derved sikre et kompetenceløft i branchen, siger Line Nørmark, der er partner i Transition.

Den viden, der bliver indsamlet undervejs i projektet, vil efterfølgende blive gjort tilgængelig for alle og delt i diverse faglige netværk så som ”Nationale rundbordssamtaler for cirkulært byggeri” og handlepartnerskaberne for genanvendelse af materialer i byggeriet under Gate 21, som region Hovedstaden også støtter.

Cirka 30 pct. af Danmarks CO2-udledning kommer fra byggebranchen, som også står for 40 pct. af affaldsmængden. 

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.