dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Nye aftaler skal sikre loft over medicinpriserne

Prisloftet på tilskudsberettiget apoteksmedicin fastfryses, mens loftet reduceres på sygehusmedicin.  
31. MAR 2023 14.59

For at skabe forudsigelighed om medicinpriserne og begrænse væksten i medicinudgifter er der blevet indgået en ny aftale for loft over medicinpriserne. Det oplyser Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen vedrører prislofterne på både sygehusmedicin og tilskudsberettiget apoteksmedicin. Den er indgået mellem Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Danske Regioner og Lægemiddelindustriforeningen.

Et prisloft betyder, at der er en maksimumspris for en vare, som er den højeste pris, udbyderne må tage for varen. Udbyderen må gerne tage mindre for en vare end prisloftet.

- I en tid med høje stigninger i forbrugerpriserne er jeg meget tilfreds med, at vi med aftalerne holder priserne på apoteksmedicin i ro de næste to et halvt år og endda sænker listepriserne for sygehusmedicin, indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V).

Aftalen om sygehusmedicin løber frem til 31. december 2024. Den nye aftale betyder, at prisloftet på sygehusmedicin reduceres med 2,2 procent den 1. februar 2024.

Det nuværende loft over priserne på tilskudsberettiget apoteksmedicin fastfryses som følge af aftalen frem til 30. september 2025.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.