dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Nyt dynamisk indkøbssystem for it-konsulenter hos SKI har intet loft for antal leverandører

SKI har netop offentliggjort udbudsmaterialet til det nye dynamiske indkøbssystem for it-konsulenter. Indkøbssystem skal supplere det offentliges behov for konsulenter, hvor SKI’s eksisterende it-konsulentaftaler ikke kan dække.
17. APR 2024 13.14

Virksomheder har nu mulighed for at søge optag på SKIs nye dynamiske indkøbssystem skal supplere det offentliges behov for konsulenter, hvor SKI’s eksisterende it-konsulentaftaler ikke kan dække. Det nye indkøbssystem for indkøb af it-konsulentydelser sættes i drift til juni. Det oplyser SKI i en meddelelse.

I systemet er der ingen grænser for, hvor mange virksomheder der løbende kan komme på, og kravene til optagelse er sat, så også nye, specialiserede virksomheder kan få adgang til det offentlige marked.

Frem til 16. maj kan virksomheder søge optag i indkøbsystemer, her vil det dog midlertidigt lukke, fortæller udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding:

- Fordelen ved et dynamisk indkøbssystem er, at der ikke er noget loft for, hvor mange virksomheder der kan være med. Når systemet sættes i drift i juni, vil virksomheder løbende kunne ansøge om at blive optaget i resten af systemets levetid, siger han.

Bred aftale

Det dynamiske indkøbssystem bygger på de 14 ydelsesområder, som både virksomheder og kunder i den offentlige sektor kender fra SKI’s to rammeaftaler 02.15 It-rådgivning og 02.17 It-konsulenter.

Men til forskel fra rammeaftalerne fungerer ydelsesbeskrivelserne i det dynamiske indkøbssystem som overordnede rammer, og dermed vil systemet været bedre gearet til at rumme de mange forskellige specifikke behov, der er for it-konsulenter i den offentlige sektor.

- Hvor man på rammeaftalerne kan købe konsulenter på timebases via direkte tildeling, vil det dynamiske indkøbssystem kunne dække flere specifikke og komplekse behov. Her skal kunderne beskrive deres aktuelle behov og tildele de konsulenter, der bedst kan hjælpe dem ud fra en evaluering på konkrete CV’er eller den samlede opgaveløsning med forskellige grader af leveranceansvar, siger Christian Lunding.

SKI håber på, at mange forskellige virksomheder ansøger om at blive optaget.

- SKI har allerede to velfungerende rammeaftaler for indkøb af it-konsulenter med direkte tildeling. De er lette at bruge og dækker en stor del af det offentliges behov. Med det dynamiske indkøbssystem ønsker vi at skabe et supplement, hvor man kan anskaffe konsulenter med specifik teknologi- og sektorindsigt. Samtidig bliver det muligt at købe ydelser, hvor leverandøren har forskellige grader af leveranceansvar, siger Christian Lunding.

Det dynamiske indkøbssystem forventes at sættes i drift i løbet af juni 2024 med en levetid på 25 år.  Der forventes en omsætning i de 25 år på knap 90 mia. kr.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.