DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Nyt indkøbssamarbejde skaffer på en uge håndsprit til to måneder

Fælleskommunal indkøbsordning etableret sidste weekend.

Blot en uge efter at KL på opfordring fra Lægemiddelstyrelsen etablerede en indkøbsordning for værnemidler under coronakrisen, har samarbejdet landet den første kontrakt. Den gælder 150.000 liter håndsprit, nok til to måneders forbrug i alle kommuner.

De første 34.000 liter håndsprit kan komme ud i kommunerne allerede i den kommende uge, oplyser KL. Spritten leveres af virksomheden Spritfabrikken DK Aps i Kolding, der til daglig producerer vodka og shots, men har omstillet til håndsprit.

- De danske kommuner bruger i omegnen af 70.000 liter håndsprit om måneden, så denne aftale er en seriøs løsning på de kommende måneders store behov. Vi er glade og lettede over, at det kunne lade sig gøre. Og så er det jo virkelig stærkt, at en dansk virksomhed med snilde og ildhu i samarbejde med en stribe myndigheder kan få det her til at lykkes på ultrakort tid, når der er brug for det, siger KL-formand Jacob Bundsgaard i en kommentar.

Den nydannede fælleskommunale indkøbsorganisation har derudover indgået aftaler om blanbdt andet 5 millioner (type II) masker, en million visirer, 800.000 handsker og 600.000 beskyttelsesbriller.

Aarhus Kommune er hovedaktør i indkøbssamarbejdet, der har København, Odense, Aalborg og Roskilde som repræsentant-kommuner i de øvrige regioner.

mk