DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Nyt plejeselskab afviser at have dumpet prisen

Sundplejen ApS vinder udbud om plejeopgave i Fredericia. Nuværende leverandører fik tilbudt at indgå kontrakt på samme vilkår, men afviste og kaldte prisniveauet 'useriøst'.

FREDERICIA: I går kom det frem, at Kære Pleje stopper med at levere pleje hos Fredericia Kommune efter 12 års samarbejde. Det skyldes, at konkurrenten Sundplejen ApS gav det billigste tilbud på udbuddet, som kommunen har været forpligtet til at acceptere. 

De to nuværende leverandører blev tilbudt en kontrakt på samme vilkår for at undersøge muligheden for at tilbyde borgerne frit valg mellem flere private leverandører, men Kære Pleje og Svane Pleje afviste tilbuddet. 

- Vi skulle levere til en pris, som er ti pct. under den pris, vi tager i dag, og det kan vi ikke være med til. Det er ganske enkelt useriøst. Vi har prøvet at gå så langt ned i pris tidligere i Kolding Kommune, og det betød en konkurs. Det vil vi ikke risikere igen, sagde direktør for Kære Pleje Mirela Tanovic til Fredericia Dagblad tirsdag.

Sundplejen ApS' direktør afviser dog, at firmaet skulle tilbyde service til useriøse priser:

- Vi får en højere pris, end vi får i Haderslev Kommune, hvor vi har leveret de seneste to år og har en god forretning. Selvfølgelig byder vi ikke bare en pris ud, men lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed, siger direktør for Sundplejen ApS Valentina Demiraj til JydskeVestkysten onsdag. 

Fredericia Kommune har i et udbud lagt vægt på både kvalitet og leverandørens økonomi for at sikre borgerne mod konkurser. Kommunen forventer at indgå kontrakt med Sundplejen ApS pr. 1. februar 2020. Sundplejen ApS leverer i forvejen pleje i Haderslev og pr. 1. november i Aarhus.