DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Psykisk syge får behandling hjemme mens ungerne er puttet

Telepsykiatrisk hjemmebehandling vinder frem i Region Syddanmark - og er på vej ind på det faste budget
16. JUN 2016 11.11

SYDDANMARK: Stadig flere syddanskere får telepsykiatrisk hjemmebehandling i stedet for ambulant behandling på en psykiatrisk afdeling, ligesom telepsykiatriske tilbud generelt er i fremgang i regionen. Derfor står udviklings- og forskningscentret Telepsykiatrisk Center i Odense nu til at få en fast plads i regionens budget.

Videokonsultationer, internetprogrammer, apps til smart phones og tablets. Sensorteknologi, virtual reality og forskellige spil.

Siden Telepsykiatrisk Center i Odense blev etableret i 2013, har der været godt gang i den telepsykiatriske udvikling i regionen.

Det er på den baggrund, at psykiatri- og socialudvalget i regionen ønsker, at Telepsykiatrisk Center i Odense, der et udviklings- og forskningscenter, skal gøres til en permanent afdeling af psykiatrisygehuset.  

Indstiller fast millionbevilling
Derfor har udvalget nu indstillet, at regionsrådet giver centeret en fast bevilling fra 2017 og fremefter - knap 9 mio. kr. i 2017, knap 10 mio.kr. i 2018 og omkring 7 mio. kr. om året fra 2019 og frem.

Telepsykiatrisk behandling foregår via forskellige medier i borgernes hjem eller tæt på hjemmet.

Det drejer sig for eksempel om videokonsultationer mellem behandler og patient, internetbaseret psykoterapi, hvor patienten følger et computerprogram og bliver understøttet af en psykolog, hvor man skal gennemgå en række behandlingsmoduler eller andre tilbud, der tager udgangspunkt i, at behandlingen foregår over internettet. 

- Med telepsykiatri kan patienterne få behandling, når det passer dem bedst. Når ungerne er puttet eller efter arbejdstid. Og for regionen har det den store fordel, at det er effektivt, siger psykiatri- og socialudvalgsformand Thies Mathiasen (DF). 

Alle psykiatriske afdelinger i regionen tilbyder nu patienterne telepsykiatrisk hjemmebehandling i stedet for ambulant behandling på afdelingen, og alene i 2015 blev det til knap 500 telekonsultationer. Centeret forventer, at det tal vil vokse til omkring 2.000 telekonsultationer i 2016.

ka