dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Rådgiver valgt til analysearbejde for fremtidig placering af renseanlæg i hovedstadsområdet

Sweco skal stå i spidsen for det team, som over de næste år undersøge tre scenarier for strukturen for renseanlæg i hovedstadsområdet for at sikre rensekapaciteten frem mod 2075.
17. APR 2024 15.01

Biofos har fundet det rådgiverteam som skal udarbejde analyse for fremtidig placering af renseanlæg i hovedstadsområdet, som skal sikre rensekapaciteten frem mod 2075.

Valget er faldet på et rådgiverteam bestående af Sweco Danmark A/S, Codex Advokater og Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab til at udarbejde, oplyser Biofos, som er ejet er en række storkøbenhavnske kommuner, i en pressemeddelelse.

- Rådgiverteamet er blevet valgt efter en udbudsproces, hvor der har været fire prækvalificerede tilbudsgivere, og hvor teamet med Sweco i spidsen opnåede flest point i evalueringen af de indkomne tilbud, siger John Buur Christiansen, som er direktør i Biofos.

Biofos’ bestyrelse har besluttet, hvilke tre scenarier som skal undersøges nærmere. De tre scenarier er:

  • Uændret placering af de tre renseanlæg
  • Renseanlæg Lynetten nedlægges og et nyt etableres på Prøvestenen
  • Renseanlæg Lynetten nedlægges og flyttes til Renseanlæg Damhusåen, der udbygges tilsvarende.

- Formålet med analysen af de tre scenarier er en nødvendig, yderligere detaljering og afklaring af beslutningsgrundlaget, inden der kan tages beslutning om den fremtidig placering af renseanlæg i hovedstadsområdet. De tre scenarier skal gøres sammenlignelige, bl.a. gennem samfundsøkonomiske konsekvensberegninger og samtidig skal deres klimapåvirkning belyses særskilt og indgå i beslutningsgrundlaget, siger Susanne Juhl, formand for Biofor.

Når analysen er udarbejdet, forelægges den for bestyrelsen sammen med anbefalinger til det videre arbejde. Bestyrelsen udarbejder på det grundlag en indstilling til de 15 kommuner i ejerkredsen.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.