dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Rambøll offentliggør klimadata for 130 byggerier
Rambøll er en global rådgivende ingeniør-, arkitekt- og konsulentvirksomhed. (Arkivfoto.)
Foto: Thomas Vilhelm/Ritzau Scanpix

Rambøll offentliggør klimadata for 130 byggerier

Rambøll lancerer åben database med klimadata på 130 byggerier. Indtil nu data som disse ikke blevet delt offentligt, hvilket har ført til langsommere udbredelse af best-practice-løsninger i byggeriet.
16. APR 2024 15.27

For for første gang lanceres en åben LCA-database med projekter på tværs af lande, når Rambøll nu introducerer databasen CO2mpare.

Med databasen gør Rambøll sine beregninger af klimaaftrykket på 130 byggeriprojekter på tværs af seks lande frit tilgængelige for alle aktører i byggebranchen globalt, så de kan benchmarke deres CO2-reduktionsstrategier, oplyser rådgivningsvirksomheden i en pressemeddelelse.

- Vi har en kæmpe udfordring med bygningers klimapåvirkning. Den eneste måde, vi kan komme videre på, er ved at dele viden om, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Som en af de førende rådgivere på området ser vi det som vores ansvar at dele vores viden, siger Lars Riemann, som er executive director for Byggeri i Rambøll.

Databasen indeholder viden om klimaaftrykket fra de såkaldte A-faser i en bygnings livscyklusvurdering, dvs. fremstillingen af byggematerialerne, transport af dem fra fabrik til byggeplads og klimapåvirkningen fra energiforbrug under byggeprocessen.

Bedre og mere konsistente data er afgørende for at forbedre bygningers bæredygtighed. Indtil nu er disse data ikke blevet delt offentligt, hvilket har ført til langsommere udbredelse af best-practice-løsninger i byggeriet, lyder det fra Rambøll.

- Med de data, vi nu stiller til rådighed, får nøgleinteressenter i byggebranchen værdifuldt input til at definere deres udgangspunkt eller baseline. Den gennemsigtighed forventes at bidrage til ambitiøse mål for CO2-reduktioner i deres bygningsportefølje, siger  forklarer Lars Riemann.

amp

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.