dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Regeringen sløjfer pulje til hurtigere internet i provinsen

Fra næste år vil regeringen ikke længere hjælpe borgere og virksomheder med dårligt internet i provinsen.

I tre år har boligejere og virksomheder i tyndt befolkede områder i Danmark kunnet søge støttekroner til hurtigere internet.

Men det skal være slut, hvis det står til regeringen, der ikke vil forlænge puljen til omtrent 100 mio. kr.

Det fremgår af regeringens udspil til finansloven for næste år ifølge de papirer, som Ritzau har set. Dermed udløber puljen med udgangen af 2019.

Bredbåndspuljen er først og fremmest målrettet landdistrikter og tyndt befolkede områder, hvor teleselskaberne er tilbageholdende med at rulle hurtigt bredbånd ud på kommerciel basis.

Og hvis regeringen gør alvor af at sløjfe bredbåndspuljen, så kan det få store konsekvenser for udviklingen i landdistrikterne, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Afgørende for bosætning
- Det vil være et stort tab. Vi kan se, at bredbåndspuljen har været afgørende for, at der er blevet etableret lynhurtig forbindelse i de områder, hvor der har været dårlig forbindelse tidligere. Det har både betydning for bosætningen og erhvervsudviklingen i de pågældende områder, siger han.

Der er samlet set over de tre år givet støtte til omkring 12.000 adresser i forskellige egne af Danmark. Puljen for 2019 er på knap 100 mio. kr. og bliver uddelt i december.

Hele 24 pct. af tilskudsmidlerne er hidtil endt i hovedstadsområdet.

Det har mødt voldsom kritik. Derfor har nye kriterier denne gang fjernet stort set alle hovedstadskommunerne sammen med byzoner i Aarhus, Odense, Aalborg og Skanderborg. Til gengæld har adresser i tyndt befolkede områder fået ekstra vægt i fordelingskriterierne.

Ritzau

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.