dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
DK Debat
DK Stillinger
Region Sjælland stemmer for renovering af Østbanen
Østbanen har i halvandet år kørt med nedsat hastighed på grund af slidte skinner.
Foto: Jens Christian Top/Ritzau Scanpix

Stort udbud på vej:
Region Sjælland stemmer for renovering af Østbanen

Østbanens spor skal skiftes. Det har et enigt regionsråd i Region Sjælland netop vedtaget. Dermed kommer opgaven til en værdi af mere en 500 mio. kr. snart i udbud.

SJÆLLAND: Et enigt regionsråd i Region Sjælland har besluttet at igangsætte sporrenovering af Østbanen, der forbinder Stevns og Faxe med Køge og Roskilde, og sende den omfattende opgave i udbud.

Sporene på Østbanen er så slidte, at det har været nødvendigt at nedsætte hastigheden på banen. Region Sjælland har dog ikke selv haft de økonomiske muskler til at løfte opgaven med sporrenoveringen, der forventes at koste over 500 mio. kr., og har derfor ventet på støtte fra staten for at kunne igangsætte projektet.  

Folketinget besluttede 22. april efter flere års diskussioner, at der skal findes en løsning på finansieringen af problemerne på blandt andet Østbanen gennem forhandlingerne om en ny infrastrukturaftale. Det er på den baggrund, at regionsrådet nu har stemt for at sætte gang i af opgaven.   

- Jeg er glad for, at vi i Region Sjælland tager de første skridt og går videre med sporrenoveringen og igangsætter udbuddet af den store opgave. Der synes nu i Folketinget at være bred opbakning til at løse den økonomiske udfordring for Østbanen og på sigt for de andre lokalbaner. I forventning om, at det sker, går vi nu videre med Østbanen, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

amp