dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
S-profil om skuffende EP-valg: Vi er måske blevet lidt for grå og mangler kant
Birgit Hansen minder om, at det ikke er lang tid siden, at Socialdemokratiet nærmest gik på vandet, og hun opfordrer til, at partiet søger tilbage til det, der dengang fik partiet til at slå igennem med sine mærkesager efter et skuffende EP-valg.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

S-profil om skuffende EP-valg: Vi er måske blevet lidt for grå og mangler kant

Birgit S. Hansen (S) og Hans Østergaard (V) ser begge store udfordringer for de to store borgmesterpartier forud for KV25 efter massiv tilbagegang ved EP24.

Ved søndagens valg til Europa Parlamentet fik Socialdemokratiet en gedigen vælgerlussing og kunne fra sidelinjen se SF overhale dem indenom som landets største parti. 

Valgresultatet har skabt nervøsitet hos flere fremtrædende socialdemokratiske borgmestre forud for næste års kommunalvalg. 

- Jeg synes, det er et ret klart signal fra vælgerne, siger Birgit S. Hansen i denne uges afsnit af Kort Fortalt. 

Hun minder om, at det ikke er lang tid siden, at Socialdemokratiet nærmest gik på vandet, og hun opfordrer til, at partiet søger tilbage til det, der dengang fik partiet til at slå igennem med sine mærkesager. 

- Du har partier som SF og LA, som hver især har en meget skarp profil, og som vælgerne tydeligt forbinder med særlige mærkesager. Det kan godt være, at vi er endt med at fremstå lidt grå og som en sammenblandet gryderet, og at vi igen skal have skærpet vores profil, siger Birgit Hansen. 

Også i Venstre er der bekymring for det kommende kommunalvalg. Ved EP-valget overraskede Venstre positivt, men det var på bagkant af en række katastrofale meningsmålinger.

Nu kommer den næste test til at stå ved KV25, hvor partiet kommer til at blive udfordret af Danmarksdemokraterne, forudser Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern. 

- Det er helt sikkert noget, vi bliver nødt til at forholde os til og få kampen tilbage på vores egen banehalvdel, siger han. 

Vært: Emil Staulund Larsen

Medvirkende: Birgit S. Hansen (S), borgmester i Frederikshavn, og Hans Østergaard (V), borgmester i Ringkøbing-Skjern.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.