dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Rudersdal:
Sag om ulovlige gaver blev opdaget takket være nyt kontrolsystem

KORT NYT26. MAJ 2023 10.45

RUDERSDAL: Rudersdal Kommune opdagede alvorlige uregelmæssigheder i byggeprojekterne i deres svømmehaller takket være implementeringen af et nyt kontrolsystem sidste år. Opdagelsen førte til bortvisning af to ledende medarbejdere på idrætsområdet og en politianmeldelse for berigelseskriminalitet og ulovlig modtagelse af gaver. Det skriver sn.dk

Uregelmæssighederne omfattede bl.a. manglende dokumentation og disponeringer, der rejste mistanke om favorisering af leverandører. Disse alvorlige problemer medførte, at kommunen tilbageholdt slutbetalingen på projekterne og endte med en retssag mod rådgivningsfirmaet, der var ansvarlig for renoveringsprojekterne.

Selvom der er ekstra udgifter pga fejl og mangler i svømmehallerne, er Rudersdal i gang med en plan for at forbedre forholdene der. Kommunen står over for omfattende renoveringer af svømmehallerne, der koster næsten 21 millioner kroner, og den ene af svømmehallerne kan ikke tages i brug på grund af manglende miljøgodkendelse.

hss

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.