dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Samtlige busser i København og Frederiksberg bliver emissionsfrie
Trafikselskabet Movia står for al kollektiv trafik i Region Hovedstaden.
Foto: Thomas Rousing/Ritzau Scanpix

Samtlige busser i København og Frederiksberg bliver emissionsfrie

Målet om at få elbusser i København og Frederiksberg Kommuner nås inden udgangen af 2025.

KØBENHAVN / FREDERIKSBERG: Inden for de næste par år kommer lydløse CO2-neutrale busser til at være de eneste på vejene i København og Frederiksberg. I 2019 besluttede Københavns Kommune, at alle busser, der er finansieret af kommunen, skal være strømkørende i 2025. Nu har kommunen oplyst, at dette mål er sikret. 

Begge hovedstadskommuner mangler kun at omlægge fem buslinjer. Inden 2023 er omme, er 90 pct. af buslinjerne omlagt til at være emissionsfrie og derfor mangler kun de sidste 10 pct. inden 2025.

Indførelsen af elbusserne kommer samlet set til at spare klimaet for cirka 17.000 tons CO2 per år. Det emissionsfrie projekt bliver finansieret af København og Frederiksberg kommuner.

Trafikselskabet Movia, som står for den kollektive trafik i Region Hovedstaden, har vurderet, at det kommer til at koste Københavns kommune 34-44 mio., hvorimod Frederiksberg skal betale 3,4-5 mio.

- Det har mange fordele for byen og for københavnerne, der vil kunne mærkes. Vi får elbusser, der hverken larmer, sviner eller udleder CO2, og med den samlede omstilling til el er vi tættere på CO2-neutralitet for byens udledninger, siger overborgmester i København Sophie Hæstorp Andersen (S).

hss

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.