dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Servicegiganten ISS løfter sin omsætning med prisforhøjelser
Servicevirksomheden ISS har løftet sin omsætning til 20,1 milliard kroner i første kvartal. (Arkivfoto). - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Servicegiganten ISS løfter sin omsætning med prisforhøjelser

Voksende lønudgifter har fået serviceselskabet ISS til at løfte priserne. Det har ført til højere omsætning.
2. MAJ 2024 8.45

Den danske servicegigant ISS, der står for alt fra rengøring til kantinedrift og vagtservice, omsatte i årets første kvartal for 20,1 mia. kr. Det viser en handelsopdatering fra selskabet torsdag morgen.

Dermed har selskabet i perioden realiseret en organisk vækst på seks pct. Organisk vækst er et udtryk for udviklingen i en virksomheds omsætning eller overskud fraregnet udsving i valutakurser og opkøb af virksomheder. Det kan dermed give et mere retvisende billede af, hvorvidt en virksomhed reelt vokser eller går tilbage.

- Jeg er glad for, at vi fik en lovende start på året med robust organisk vækst og fortsatte forbedringer. Vi har styrket vores operationelle eksekvering på vores markeder, og de forventede finansielle resultater er ved at blive realiseret, siger topchef Kasper Fangel i regnskabet.

Prisforhøjelser løfter væksten

Det er primært prisforhøjelser på selskabets service, der er forklaringen på væksten, lyder det i torsdagens udmelding. Det har været nødvendigt at løfte priserne for at imødekomme højere lønninger og de stigende omkostninger, der er relateret til inflationen, skriver ISS.

Af den kortfattede handelsopdatering fremgår det, at serviceselskabet har styrket sin position på det schweiziske marked ved at opkøbe gammaRenax.

Det vil forventeligt komme til at få den samlede omsætning til at vokse med 0,6 pct., lyder det. Aftale blev endeligt underskrevet i slutningen af april.

ISS fastholder sine forventninger til årets organiske vækst, der ventes at lande på mellem fire og seks procent. Med sine 350.000 ansatte er ISS en af de største danske virksomheder.


/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.