SKANDERBORG: Der skal være mere fokus på at undgå madspild og købe klimarigtige råvarer i Skanderborg Kommunes institutioners køkkener. Den østjyske kommune har fået 500.000 kr. fra Fonden for Køkkenomstilling. De penge skal blandt andet bruges til at sende køkkenpersonale, pædagoger og ledere, der for eksempel vil lære om bæredygtighedsledelse, på kursus, skriver kommunen i en pressemeddelelse.
- Vi smider 700.000 tons mad ud om året i Danmark. Noget af det ryger ud i Skanderborg, og kan vi reducere madspildet i køkkenerne, er det både godt for økonomien og godt for klimaet. Samtidig indeholder fødevarestyrelsen nyeste kostråd anbefalinger for sundhed såvel som klimaet, så dem skal vi selvfølgelig også have implementeret i kommunen, siger Claus Leick, formand for kommunens miljø- og planudvalg.
Projektets mål er at reducere mængden af madspild med 25 pct., samt at mindske andelen af indkøbt kød med 50 pct. for de deltagende institutioner. Samtidig har hver institution sat deres eget mål for en øget økologiprocent. I gennemsnit er institutionernes mål en forøgelse af økologi på ca. 10 pct.
amp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.