dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Solrød vil reducere sin egen CO2-udledning med 95 procent

Og i  2050 skal Solrød Kommune som geografisk område være klimaneutral.
2. DEC 2022 13.09

SOLRØD: Byrådet i Solrød har nu besluttet, at kommunen som virksomhed skal have som mål at reducere udledningen af CO2 med 95 procent i 2030 set i forhold til 2019-niveau.

En kortlægning af kommunens CO2-udledning som virksomhed med udgangspunkt i 2019 viser, at Solrød Kommune årligt udleder ca. 1.800 ton CO2. Det sker i forbindelse med kommunens eget varme- og elforbrug i bygninger og ved drift og i forbindelse med kørsel i kommunens biler og de ansattes arbejdsrelaterede kørsel. 

Planen for at komme hele 95 procent af CO2-udledningen til livs indebærer bl.a., at kommunens bygninger konverteres til grøn fjernvarme, og at alle kommunens biler bliver fossilfri. For at nå målet kræver det også, at elproduktionen i Danmark bliver mere grøn frem mod 2030. Den del er kommunen ikke selv herre over, men kommunen kan bidrage ved fortsat at arbejde for etablering af anlæg til grøn energi.

Partnerskabet betyder bl.a., at Solrød Kommune skal lave en DK2020-klimaplan, som forventes klar i juni 2023. Her er de to overordnede mål, at kommunen som geografisk område skal være klimaneutralt i 2050 – det vil sige, at der ikke udledes mere drivhusgas, end der optages – og at der inden da allerede i 2030 skal være sket en reduktion på 70 procent af drivhusgasserne for kommunen som geografisk område. 

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.