Stor nedtur for Ambu-aktien efter nedjustering

KORT NYT4. AUG 2022 12.43

Indehaverne af Ambu-aktier sælger ud i stor stil, efter at selskabet onsdag aften meddelte, at man ikke forventer at kunne opnå den salgsvækst, man havde stillet investorerne i udsigt. Efter et kvarters handel var aktien af samme årsag faldet med 15 pct.. Den har siden rettet sig, så kursen omkring klokken en halv time senere kun var godt otte procent lavere, end da børsen lukkede for handel dagen forinden.

Ambu, der producerer hospitalsudstyr, havde oprindeligt forventet at kunne øge sin omsætning i regnskabsåret 2021/22 med mindst 13 pct. sammenlignet med året forinden. Den nye melding lyder imidlertid på, at man nu kun regner med at øge omsætningen med fire procent. Samtidig med nedjusteringen har Ambu annonceret, at man går i gang med at finde besparelser på 250 mio. kr., som skal slå igennem i næste regnskabsår.

Spareplanen indebærer, at man på verdensplan må sige farvel til 200 medarbejdere. Ambu har i længere tid været blandt de mest shortede aktier på Nasdaq Copenhagen. En opgørelse, som Marketwire har lavet på baggrund af indberetninger fra Finanstilsynet, viser, at 12,83 procent af Ambu-aktierne er shortet.

Ritzau