dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Store planer for sports- og kulturbyggeri i Aalborg
Arkitekttegning af, hvordan området kan komme til at se ud.

Store planer for sports- og kulturbyggeri i Aalborg

Nyt fodboldstadion, ny håndbold- og koncertarena og modernisering af kongrescenter indgår i ny vision.
20. NOV 2023 14.50

AALBORG: En ny vision for fremtidens sports- og kulturliv i Aalborg blev fremlagt mandag, og både borgmesteren og de involverede rådmænd er positive over for planerne.

Bag planen står ErhvervNorddanmark, AaB, DBU, Aalborg Håndbold, Aalborg Pirates, SIFA, Aalborg Væddeløbsbane og Aalborg Kongres & Kultur Center.

- Udgangspunktet for visionen er, at Aalborg som regional hovedstad skal kunne løfte værtskabet for internationale sportsbegivenheder inden for alle store sportsgrene, ligesom Aalborg skal kunne afvikle koncerter og messer i stor skala, siger formand Rasmus Haugaard, ErhvervNorddanmark, der er en af initiativtagerne.

Det er ikke muligt i tilstrækkelig grad at udbygge Aalborg Stadion, Gigantium eller Aalborg Kongres & Kultur Center. Derfor lægges op til, at væddeløbsbanen flyttes uden for centrum, så arealerne på og ved travbanen kan anvendes til et nyt fodboldstadion med plads til 30.000 tilskuere. 

Samtidig er der ønske om en overdækket arena med plads til minimum 12.000 tilskuere som fremtidig hjemmebane for Aalborg Håndbold og som multiarena til indendørs koncenter. Desuden indgår en modernisering og opgradering af kongrescentrets eksisterende bygningsmasse samt yderligere messe- og koncertfaciliteter på enten travbanen eller den frigjorte stadiongrund.

Kommunen som tovholder

Samtlige berørte arealer og bygninger i visionen er ejet af Aalborg Kommune. Den fornødne finansiering til gennemførelse af byggerierne skal komme ved salg af byggegrunde på travbanen og ved Aalborg Kongres & Kultur Center samt kapitalbidrag fra de direkte interessenter i de pågældende anlæg.

Visionen er blevet præsenteret for borgmester Lasse Frimand Jensen (S) og rådmændene for de berørte forvaltninger - Jan Nymark Rose Thaysen (V) fra By og Land og Jes Lunde (R) fra Sundhed og Kultur - som over for initiativtagerne har tilkendegivet støtte til visionen.

- Jeg synes, at det er en rigtig flot vision. Hvis det her lykkes, vil det være med til, at vi også i fremtiden er på landkortet som en ambitiøs elitesports- og kulturkommune, siger borgmester Lasse Frimand Jensen (S) og fortsætter:

- Aalborg Kommune tilbyder at være tovholder i undersøgelsesfasen, for jeg kan høre på reaktionerne fra Aalborg Byråd, at der er opbakning til at afdække, hvad der skal til for, at projektet kan realiseres.

ak

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.