DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sundhedsplatform koster 770 sygeplejersker i Hovedstaden

HOVEDSTADEN: Region Hovedstaden ville have råd til at ansætte 770 sygeplejersker mere, hvis ikke regionen skulle betale ekstraordinært høje udgifter til Sundhedsplatformen og andre it-systemer. Det skriver Politiken. Regionen Hovedstaden har markant højere udgifter til it-drift end de andre fire regioner, fremgår det af en konsulentrapport, som Sundhedsministeriet, Finansministeriet og Danske Regioner har fået udarbejdet.

Hvis Region Hovedstadens udgifter lå på samme niveau som de jyske regioners – 1,7 pct. af regionens samlede driftsudgifter – ville regionen have 460 mio. kr. ekstra at gøre godt med. Det får dog ikke regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) til at anbefale, at man udskifter Sundhedsplatformen for at få penge til flere sygeplejersker. De vil nemlig ikke kunne skabe bedre sammenhæng i behandlingen og hjælpe patienterne bedre på vej, hvis ikke de har et it-system, som kan hjælpe dem, siger hun.

Venstres medlem af regionsrådet, Martin Geertsen, som også er sundhedsordfører for partiet i Folketinget, mener, at det er utilfredsstillende, at Hovedstadens udgifter til it er højere end i de andre regioner, når den 'ikke får mere ud af det, og det ser ikke ud til, at vi får det i øjeblikket. Det er ikke godt nok', siger han.

ibs