dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Syddanmark vil igangsætte udbud af ny privat fødeklinik

Et flertal i regionsrådet har på regionsrådsmødet 28. november godkendt udbudsstrategien for etableringen af en ny privat fødeklinik i Kolding. 
29. NOV 2022 11.10

Et flertal i regionsrådet i Region Syddanmark bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Radikale Venstre har godkendt en udbudstrategi for en ny privat fødeklinik i Kolding. 

Udbudsstrategien indeholder en kontrakt på fem år, og det er forventningen, at det nye tilbud vil kunne tage imod 240 gravide om året. Det vil være gravide fra Sygehus Lillebælts optageområde i og omkring byerne Kolding, Fredericia, Vejle og Middelfart, der kan vælge at føde på den nye private fødeklinik i fremtiden. 

- I Region Syddanmarks budgetaftale for 2022 var der er et politisk flertal for etablering af en privat fødeklinik i Kolding. Det er ikke noget, vi har haft mulighed for at tilbyde før, men de har haft et lignende tilbud i Region Sjælland siden 2013, som også blev til på baggrund af et politisk ønske og en budgetaftale. Så nu prøver vi det af, siger regionsrådsformand, Stephanie Lose (V).

Det er regionens klare ønske, at samarbejdet med en privat fødeklinik skal følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger for fødselsområdet. Det betyder, at det private tilbud skal inkludere graviditetsundersøgelser, fødselsforberedelse og fødsels- og barselshjælp. Fødsler på den nye private fødeklinik vil kunne sidestilles med en hjemmefødsel.

Det er planen, at de private jordemødre, der bliver ansat på fødeklinikken af udbuddets vinder, skal deltage i et introduktionsforløb på fødeafdelingen i Kolding, så medarbejderne får et godt kendskab til hinanden.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.