dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Sygehus Lillebælt udvider fødeafsnit for knap 60 mio.
Syddanmark får på Sygehus Lillebælt bedre forhold for fødende - bla. en helt ny afdeling for tidligt fødte og deres familier.
Foto: Region Syddanmark

Sygehus Lillebælt udvider fødeafsnit for knap 60 mio.

Udover modernisering skal en ny bygning bruges til for tidligt fødte og deres familier. Byggeprojektet er del af Region Syddanmarks fødeplan vedtaget sidste år.
29. NOV 2022 12.45

SYDDANMARK: De fysiske rammer for fødeafdelingen på Sygehus Lillebælt i Kolding skal moderniseres og udvides med nye fødestuer, familieområder og et helt nyt neonatalafsnit, og politikerne i Region Syddanmark har afsat knap 60 mio. kr. til byggeprojektet, oplyser regionen.

Ud over moderniseringen for at give bedre sammenhæng mellem de forskellige afsnit og fødemiljøer med bedre plads, rummer projektet en helt ny bygning til de for tidligt fødte med familieområder og enestuer, hvor nybagte familier kan være sammen under hele indlæggelsen.

- Hvert eneste år kommer der mere end 3.500 børn til verden på Kolding Sygehus. Nogle fødsler er ukomplicerede, mens andre kræver mere tid og mere hjælp. Uanset hvad er det en sårbar situation, og familierne skal have mulighed for at være sammen under hele forløbet i rolige og trygge omgivelser. Med moderniseringen får vi skabt en moderne fødeafdeling, der lever op til netop dét, og som er rustet til fremtiden, siger formand for regionens politiske udvalg for byggeri, indkøb og grøn omstilling Karsten Uno Petersen (S).

Medarbejdernes indflydelse

Han tilføjer, at medarbejderne på sygehuset har haft en afgørende betydning for byggeprojektets udformning.

- Vi har tidligt i processen inddraget de kliniske afdelinger, der får funktioner i det nye neonatalafsnit, og de medarbejdere, der bliver berørt af renoveringen og ombygningen af føde- og barselsafsnittet. Vi har lyttet til medarbejderne, og deres gode input betyder, at vi nu går i gang med et byggeprojekt, der lever op til rigtig mange behov og ønsker.

Byggeprojektet er en del af Region Syddanmarks fødeplan, som blev vedtaget i juni sidste år. Samtidig vedtog regionsrådet en investeringsplan for i alt 200 mio. kr. frem mod 2025. De penge, der er afsat til fødeafdelingen på Kolding Sygehus – i alt 59,5 mio. kr. – er en del af den samlede investeringsplan.

Det forventes, at den nye fødeafdeling på Sygehus Lillebælt i Kolding står færdig i slutningen af marts 2025, men det er forbundet med usikkerhed, pga markedssituationen på anlægsområdet.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.