DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Illustration: Gillian Blease, Ritzau Foto.

TDC vinder telefoni og data til 80 kommuner

TDC fortsætter efter årsskiftet som leverandør på SKI’s forpligtende aftale for tele og data. Den nye aftale skal dække både staten og 80 kommuner
12. OKT 2017 11.12

Den 1. januar 2018 træder SKI’s nye tele og data-aftale i kraft. Den skal dække 80 tilsluttede kommuner og hele statens behov for telefoni og data. TDC har vundet kontrakten på baggrund af tildelingskriterierne pris, der vægter 60 pct., og dækning, der vægter 40 pct., oplyser SKI. Og det er man godt tilfredse med hos SKI, siger administrerende direktør Signe Lynggaard Madsen:

- Med aftalen opnår stat og kommuner både bedre kvalitet og mærkbare besparelser. Det er vi rigtig godt tilfredse med, for vi har udbudt aftalen i et marked, hvor vi på det seneste har hørt meget tale om højere priser, blandt andet på grund af de nye roaming-regler. Jeg kan her konstatere, at det nok engang giver markante resultater, når vi udvikler indkøbsaftaler på tværs af flere sektorer, siger hun.

Signe Lynggaard Madsen uddyber, at priserne på mobiltelefoner, mobilt bredbånd og fastnet er faldet så meget, at det mere end opvejer, at prisen på mobiltelefoni som forventet er steget. Der er således samlet set tale om et mærkbart prisfald.

40 pct. dækning
Dækningen er på den nye aftale blevet bedre end hidtil, da kommunerne og staten har meldt en række lokationer ind, hvor de ønsker garanteret indendørs dækning. TDC har således måttet garantere dækning på 99,1 pct. af disse lokationer.

Det er en forbedring i forhold til den eksisterende SKI-aftale, hvor tallet var 98,4 pct. 

- Aftalen er udformet i et dedikeret samarbejde med eksperter fra statslige myndigheder og en række kommuner om, hvilke statslige og kommunale behov der skulle løftes med aftalen. Vi har således stillet høje dækningskrav og krav til ny teknologi, samtidig med at vi har haft et solidt fokus på at opnå yderligere effektiviseringer, siger Signe Lynggaard Madsen.

Særligt dækningen er noget, der er blevet lagt vægt på i den kommunale projektgruppe, som har været med til at forme den nye aftale. Center for Cybersikkerhed har desuden været med til at udforme aftalen for at sikre, at gældende sikkerhedskrav overholdes.

Jubel hos TDC
TDC Group har siden 2014 været kommunikationspartner for de kommuner og andre offentlige organisationer, der er med i SKI-aftalen.

- TDC Group har gennem de senere år investeret 3 mia. kr. i at bygge Danmarks stærkeste mobilnetværk og gode løsninger, hvilket både kommunerne og vores øvrige offentlige kunder får glæde af. Der er ingen tvivl om, at forudsætningerne for en øget digitalisering af det offentlige Danmark er godt på vej med den nye aftale, siger Marina Lønning, der er koncerndirektør i TDC Erhverv, som står for aftalen med SKI.

Hun fremhæver, at det gode netværk også er grundstenen i den fortsatte udvikling af områder som telemedicin, smart cities og Internet of Things, som TDC Group og det offentlige Danmark begge arbejder på.

Den nye SKI-aftale løber i 24 måneder med mulighed for forlængelse på to gange 12 måneder.

rp