dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Tidligere forbrugerombudsmand skal arbejde for at få flere produkter miljømærkede

Christina Toftegaard Nielsen, som har været ved Forbrugerombudsmanden i knapt ti år, er udpeget som ny forperson for Miljømærkenævnet. Her skal hun fortsætte udviklingen med at få endnu flere miljømærkede produkter på det danske marked.
15. MAJ 2024 12.32

Christina Toftegaard Nielsen er med virkning fra den 1. maj udpeget som ny forperson for Danmarks Miljømærkenævn af Miljøminister Magnus Heunicke (S). Det oplyser Miljømærkning Danmark i en pressemeddelelse.

- Med Christina Toftegaard Nielsens store erfaring som forbrugerombudsmand og arbejde med blandt andet grøn markedsføring, er jeg sikker på, at hun vil bidrage med at udvikle og udbrede de officielle miljømærker, siger Magnus Heunicke.

Christina Toftegaard Nielsen kommer med næsten 10 års erfaring som forbrugerombudsmand, hvor hun har varetaget opgaven med at være forbrugernes vagthund i forhold til vildledende markedsføring.

- Jeg ser meget frem til at skulle arbejde for, at Svanemærket og EU Ecolabel (Blomsten) får endnu større udbredelse, end de allerede har i dag. I mit arbejde som forbrugerombudsmand har jeg haft fokus på, at troværdig markedsføring af produkters miljøbelastning er vigtig for den grønne omstilling, siger Christina Toftegaard Nielsen
 
Det er en af Miljømærkenævnets roller at fremme udbredelsen af miljømærkede produkter med Svanemærket og EU Ecolabel. Derfor bliver en af de vigtigste opgaver for den nye forperson at arbejde for, at forbrugerne i Danmark får endnu flere miljømærkede produkter at vælge imellem.

Christina Toftegaard Nielsen afløser Anna Lise Mortensen Grandjean, som har været forperson for Miljømærkenævnet siden 2021.
 
  
 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.