dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Totalrådgiver til aalborgensisk projekt for hjemløse fundet

Fra den oprindelige idé til udbud er der gået 7,5 år. To fonde støtter.
5. DEC 2022 13.35

AALBORG: Aalborg Kommune har valgt en totalrådgiver til projektet "BoligLiv til hjemløse - ombygning af Svenstrupgård". Valget er faldet på P+P Arkitekter A/S, som har vundet EU-udbuddet af rådgivningsydelsen, oplyser Aalborg Kommune.
  
Projektet kan realiseres af Aalborg Kommune takket være støtte på henholdsvis 25 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond og 3 mio. fra kr. Det Obelske Familiefond.

- Fra den oprindelige idé til udbud er der gået 7,5 år. Projektet har været lang tid undervejs, og vi er stolte af endeligt at være ved den milepæl, det er, at have fundet en totalrådgiver til projektet, fortæller Dennis Lindhardt-Pedersen, som er leder af Svenstrupgård.

Den overordnede vision med projekt BoligLiv til Hjemløse er at styrke Svenstrupgårds muligheder for at bidrage effektivt til bekæmpelse af hjemløshed. Projektet har til formål at "innovere på de sociale mursten", der allerede eksisterer, så man målrettet udvikler rammerne for, hvordan arkitektur og socialt arbejde kan spille sammen.

Ud fra en Housing First tilgang er målet således at styrke det socialfaglige arbejde gennem fysiske rammer, der i højere grad minder om de permanente boliger, de fleste borgere skal ud i efter endt ophold.

Der er en klar forventning om, at ombygningen får målbare effekter for borgernes trivsel og den socialfaglige indsats og dermed bliver et foregangseksempel for andre tilsvarende institutioner. 

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.