dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Totalrådgiver til ny stor arrest i Slagelse fundet

Den en rådgivende ingeniørvirksomhed WSP Danmark er blevet  udpeget som totalrådgiver på ny arrest i Slagelse af Kriminalforsogen.
26. MAR 2024 14.55

Det er en speciel opgave, som WSP Danmark neop er blevet tildelt af Kriminalforsorgen. Sikkerhed er nemlig ikke kun en topprioritet i mens byggeriet står på, men i lige så høj grad når det står færdigt.

Ingeniørvirksomheden således er blevet valgt som totalrådgiver på et byggeri  med et ekstraordinært højt sikringsmiljø i form af en ny kommende arrest i Slagelse, som skal rumme 400 varetægtsfængslede. Det oplyser WSP Danmark i en pressemeddelelse.

- I WSP er vi meget stolte over at være valgt som totalrådgiver og har lagt vægt på at kunne tilbyde en totalrådgiverorganisation med høj erfaring indenfor de sikringsmæssige områder, som hører til en arrest. Ordet ’sikker’ er her et nøgleord, da vi gerne vil være med til at lede en sikker projektgennemførelse af en sikker arrest i Slagelse”, siger René Kræmer, Divisionsdirektør for Byggeri, WSP Danmark.

WSP bliver ansvarlig for samtlige ingeniørfag på den kommende arrest i Slagelse og har vundet opgaven sammen med et team af fire underleverandører. Det består af arkitekterne Friis & Moltke og JJW Arkitekter, som er ansvarlige for bygningsarkitektur og indretning, landskabsarkitekterne SLA og tværfaglig sikringsekspert Hollingsworth Pack. Teamet skal sammen være med til at skabe sikrede og tidssvarende forhold for nogle af landets varetægtsfængslede. 

Med projektet skal der etableres en tidssvarende arrest til de varetægtsfængslede med moderne forhold og flere beskæftigelsesaktiviteter som storkøkken, undervisningslokaler, vaskeri, bibliotek og besøgsfaciliteter mv.

Den nye arrest i Slagelse skal være arbejdsplads for uniformeret, civilt og administrativt personale med plads til 400 varetægtsfængslede og forventes at stå færdigt i 2029. 

 

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.