Tre leverandører valgt som SKI-leverandører af storkøkkenudstyr
De kommunale og regionale storkøkkener har fået nye leverandører af udstyr gennem SKI. (Arkivfoto.)
Foto: Morten Pape, Ritzau Scanpix

Tre leverandører valgt som SKI-leverandører af storkøkkenudstyr

Nye tiltag på aftalen gør det muligt for landets dagtilbud og andre offentlige køkkener at løfte indkøbsadfærden i en grønnere retning. Aftalen byder også på længere leveringstider og højere priser.
12. MAJ 2022 12.55

Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) har for nyligt lukket aftaler med tre leverandør af storkøkkenudstyr på aftalen 50.25.

Det bliver således Oluf Brønnum og Co, Bent Brandt og Hotri Storkøkken. Der skal levere udstyr til de 93 kommuner og fem regioner, som har forpligtet sig til at bruge aftalen, som også indgår i Statens Indkøbsprogram, oplyser SKI i en pressemeddelelse.

På aftalen er der skruet yderligere op for de grønne krav til både produkterne og leverandørerne. Aftalen kræver også en ændret indkøbsadfærd hos de offentlige kunder, hvilket har været et mål i sig selv for SKI og ekspertgruppen, der består af repræsentanter fra kommuner, regioner og staten.

Leveringstiderne er ændret fra to til fem dage på isenkram og fra fem til ti dage på maskiner. Samtidig er mindsteordrestørrelsen hævet fra 200 kr. til 250 kr. på delaftalen med isenkram. Det skal tilskynde færre og større leveringer og dermed reducere klimabelastningen i forbindelse med leveringerne.

 - Den nye aftale på storkøkkenudstyr bidrager til at løfte den offentlige sektor i en grønnere retning. Fx indeholder sortimentet flere energieffektive produkter, og der er stillet krav til transport og emballage. Derudover tilbyder leverandørerne fuldserviceaftaler på maskinerne for at forlænge levetiden og hjælper med miljørigtig bortskaffelse”, siger Christian Lunding, der er udbudsdirektør i SKI.

Flere varer og højere priser

På aftalen er det obligatoriske sortiment blevet udvidet til ca. 1.700 varelinjer. Priserne i aftalen er påvirket af de leveranceproblemer, der er kommet efter coronapandemien, da en stor del af varerne produceres i Asien.

Desuden rammes flere af maskinerne også af stigende stålpriser og manglen på elektroniske komponenter. Ligesom SKI skærpede grønne krav også fører til et prispres opad. Derfor vil nogle varer på den blive dyrere end hidtil.

- På trods af den aktuelle markedssituation med stigende fragt- og råvarepriser er vi godt tilfredse med resultatet. Vi er lykkes med at få produkter af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser samtidig med flere grønne tiltag på aftalen, siger Christian Lunding.

Aftalerne med de nye leverandører har været i stand still og ventes at træde i kraft 20. juni i år.  

 

amp