dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Tre midt- og vestjyske kommuner hjemtager brandslukning

KORT NYT29. NOV 2022 15.55

IKAST-BRANDE / HERNING / RINGKØBING-SKJERN: Brand & Redning MidtVest, der ejes af Ringkøbing-Skjern, Herning og Ikast-Brande kommuner, har efter en udbudsrunde besluttet at hjemtage driften af 11 brandstationer, som i dag drives af Falck. Dermed vil brandstationerne i Hvide Sande, Ringkøbing, Skjern, Tarm, Videbæk, Ørnhøj, Aulum, Feldborg, Ikast, Brande og Nørre Snede pr. 1. januar 2024 blive overdraget til det fælleskommunale selskab.

Hjemtagelsen sker, efter at beregninger har vist, at Brand & Redning MidtVest kan drive brandstationerne billigere selv. Alle ansatte i Falck vil blive tilbudt ansættelse i Brand & Redning MidtVest, og antallet af stationer, brandfolk og køretøjer bibeholdes

- Når vi vælger at hjemtage opgaven, er det fordi vi selv kan løse opgaven billigere og med en ligeså god kvalitet og robusthed som det tilbud, der er modtaget, forklarer formand for Beredskabskommissionen, borgmester i Ikast Brande, Ib Lauritsen (V) i en pressemeddelelse. Han retter samtidig en tak til Falck som mangeårig samarbejdspartner.

- Falck har gennem rigtig mange år leveret brandslukningsydelsen i en stor del af vores område og vi har igennem årene haft et godt og konstruktivt samarbejde.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.