dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Trods problemer fortsætter Jammerbugt med udlicitering af rengøring
Rengøringen af skoler og daginstitution i Jammerbugt Kommune skal også i fremtiden varetages af private.
Foto: Johan Gadegaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Trods problemer fortsætter Jammerbugt med udlicitering af rengøring

Jammerbugt Kommune har trods problemer med den foregående leverandør besluttet fortsat at udlicitere rengøring. Hjemtagning vil koste dyrt.
5. JUN 2024 11.45

JAMMERBUGT: Efter selv at have stået for rengøringen af skoler, daginstitutioner og administrationsbygninger besluttede Jammerbugt Kommune i 2019 at udlicitere rengøringsopgaverne på disse lokationer. Trods problemer med tidligere udliciteringer har kommunen nu indgået en fireårig kontrakt med KN Rengøring fra Pandrup om rengøringspgaven. Det oplyser kommunen i en meddelelse.

To virksomheder i form af Rengoering.com A/S og Kongsvang Cleaning & Facility A/S løb i 2019 med opgaven, men efter førstnævnte gik konkurs overtog Kongsvang Cleaning & Facility A/S opgaven alene.

Siden efteråret 2022 er der dog ifølge en ekstern evaluering sket et stort fald i kvaliteten af rengøringen. Således vurderede undersøgelsen, at kvaliteten af rengøringen lå til 3,9 ud af 5, da Jammerbugt Kommune selv varetog opgaven, hvor vurderingen med eksterne leverandører ligger på 3,2 ud af 5  (i juni 2023, red.). 

Trods faldet i kvaliteten besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen i juni 2023, at man i forbindelse med udløbet af kontrakten med Kongsvang Cleaning & Facility A/S ville sende rengøringsopgaven i udbud igen, dog med kriterier, hvor kvalitet og pris blev vægtet lige tungt. Med udbuddet var ønsket i første omgang at afklare, om opgaven skulle hjemtages eller udliciteres igen.

Hjemtagelse ville koste millioner

De indkomne tilbud viste en årlig millionbesparelse, som samlet beløber sig til ti mio. kr. over fire år sammenlignet med hjemtagning af rengøringsområdet, og derfor var der flertal for en fortsat udlicitering. Derfor har man indgået kontrakt med KN Rengøring fra Pandrup.

- Som kommunalbestyrelse er vi er nødt til nøje at overveje, hvordan vi bruger skattekronerne. Nogle gange hjemtager vi opgaver, og andre gange udliciterer vi. Med en millionbesparelse ved udlicitering af rengøringsopgaven er det derfor den vej, vi går her. Samtidig får vi leveret et langt større antal rengøringstimer, end tilfældet er i dag, så på den måde har vi kvalitetsmæssigt og økonomisk fået et godt tilbud, siger borgmester Mogens Christen Gade (V). 

KN Rengøring overtager rengøringsopgaven i Jammerbugt Kommune pr. 1. juli 2024.

amp

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.