dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Kommunerne redder klimaet #9: Knudepunktet for grøn transport

Podcast:
Kommunerne redder klimaet #9: Knudepunktet for grøn transport

Fredericia vil være et epicenter for energi og grøn transport. Tæt samarbejde og industrielle symbioser skal fastholde Fredericias position i den grønne omstilling af vores transport.
29. MAR 2023 6.00

Emil Staulund Larsen


Fredericia har som et trafikalt knudepunkt i Danmark altid haft en central rolle i forhold til infrastruktur. Den position skal ligefrem styrkes i den grønne omstilling, hvor kommunen og erhvervslivet ønsker at være på forkant af udviklingen af nye grønne brændstoffer og infrastruktur. 

- Vi vil gerne være her, hvor vi er dygtigst til at producere fremtidens grønne brændstoffer. Men vi vil også gerne være her, hvor man mødes. Fredericia er jo et centralt sted og har også flere store konferencer, energikonferencer, så vi vil gerne være stedet, hvor det sker, når vi taler om fremtidens grønne brændstoffer, forklarer David Mogensen, chefkonsulent hos Business Fredericia.

Derfor har Business Fredericia oprettet sit eget Klima- og energiforum, hvor man skal få erhvervslivet til at arbejde sammen mod målet om at være et epicenter for energi og grøn transport. 

- Der er rigtig mange ting, som skal udvikles og spilles sammen. Vi skal have bygget infrastrukturen, og der skal en masse forskning og forsøg til. Men vores vigtigste opgave bliver nok, at der skal dannes nogle partnerskaber, fortæller David Mogensen i denne uges afsnit af “Kommunerne redder klimaet”. 

Tue Damsø, projektleder for DK2020 og seniorkonsulent hos Concito, glæder sig til at følge med i, hvordan man får udviklet  industrielle symbioser i Fredericia. 

- Fredericia ligger godt i landet i forhold til både el- og gasforsyningen, og der er gode muligheder for at koble de ting sammen i et punkt, hvor transportkorridorer møder udskibningshavne, store kraftværker og industrier, siger Tue Damsø i denne uges afsnit. 

- Det er kompliceret. Vi er jo sådan lidt midtvejs på en måde. Fra et helt fossilbaseret system til et, der er uafhængigt af fossile brændstof. Og hvordan vi præcis får bygget den infrastruktur op, imens vi er i den, er jo en af de store udfordringer, vi står med. 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.