dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Kommunerne redder klimaet #3: Åbningen mod vest

podcast:
Kommunerne redder klimaet #3: Åbningen mod vest

I en fremtid med vildere vejr er det vigtigt med klimasikring. Økonomi og lovkomplekser kan dog stå i vejen for selv de bedste intentioner. Det er derfor afgørende at  gentænke tilgangen.
15. FEB 2023 7.20

Emil Staulund Larsen

I takt med klimaforandringer tager til, tager også stormene til i styrke, og det ser kun ud til at fortsætte i fremtiden.

- Vi kan nogenlunde håndtere den situation og de storme, vi oplever i dag. Men vi kan ikke håndtere de storme, vi står overfor på den lange bane, fortæller Lis Ravn Sørensen, energikoordinator i Lemvig Kommune, i det seneste afsnit af "Kommunerne redder klimaet". 

Lis Ravn Sørensen står i spidsen for det koordinerende arbejde mellem de syv kommuner, der ligger ud til Limfjorden og som på hver sin måde bliver ramt, når storm eller orkan presser vandmasserne ind i fjorden. 

For at ruste sig til fremtiden ønsker kommunerne at indsnævre åbningen til Limfjorden, og prisen på projektet ligger i omegnen af 700 mio. kr. 

Men det er ikke kun økonomien, som bremser realiseringen af projektet. VVM-redegørelser og måske ikke tidssvarende lovgivning gør det svært for kommunerne at sætte gang i klimasikringsprojekter. 

- Vi kigger ind i en fremtid, der er væsentligt anderledes end den, vi kender i dag. Og vi bør derfor måske kigge på, om alle lovkomplekser stadig er retvisende, om de tager klimatruslen alvorligt nok, og om de skaber fundamentet for den type langsigtet planlægning, vi har behov for, siger Tue Damsø, projektleder for DK2020 og seniorkonsulent i Concito i denne uges afsnit. 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.